cuprins sfaturi practice CODUL BUNELOR MANIERE APERITIVE ASPIC BAUTURI BUDINCI conserve de fructe conserve de legume creme fripturi galuste si taitei inghetate mancare din organe mancaruri cu carne mancaruri din oua prajituri si dulciuri preparate din carne tocata preparate din legume preparate din peste preparate din vanat sosuri supe si ciorbe masa de Craciun masa de Pasti bucatarie frantuzeasca bucatarie italiana bucatarie internationala bucatarie rapida adauga o reteta culinara contact suntem si pe facebook

Cauta reteta

Despre prepararea pestelui, a ficatului, a snitelelor pane si multe alte sfaturi

Pentru a verifica daca este proaspata, carnea se apasa cu degetul. Daca adincitura care s-a format, revine repede la loc, carnea este proaspata. Carnea proaspata ramine aproape uscata in locul in care este taiata. Mirosul greu al carnii se simte bine daca se incalzeste un cutit sau o furculita si se impunge carnea. Cind nu este proaspata carnea, cutitul sau furculita vor capata un miros neplacut.

In cazul cind carnea are un miros neplacut se vor adauga la fiert 1-2 bucatele de mangal care vor absorbi mirosul. Se mai poate proceda si astfel: se taie carnea bucati, se spala bine cu apa rece, se pune in cratita cu mangal si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore se scoate mangalul, iar carnea se fierbe in aceeasi apa.

Pentru ca rasolul de carne sa fie zemos si prin urmare gustos trebuie respectate anumite conditii: se va lua de preferinta o bucata mare de carne grasa (partea de jos din spate). Carnea se pune in apa care clocoteste atit cit sa acopere carnea. Se lasa la foc iute pina incepe sa fiarba, apoi focul se micsoreaza, lasind carnea sa fiarba in clocote mici pina cind este gata.

Friptura de vaca capata un gust picant, daca, inainte cu citeva ore de a o prepara, se unge carnea cu mustar. Apoi se frige inabusit.

Snitelele pane si snitelele natur sint mai fragede daca, inainte cu 1-2 ore de a le praji, se ung cu otet amestecat cu ulei.

Carnea nu se va sara cu mult timp inainte de a o gati ca sa nu lase zeama, deoarece pierzind sucul gustul devine fad si se reduc din proprietatile nutritive.

Pielita de pe ficat se scoate usor, daca se cufunda ficatul un minut in apa fierbinte.

Ficatul devine foarte gustos daca inainte de a fi prajit se tine 2-3 ore in lapte. Ficatul nu se sareaza inainte de a-l praji, altfel se intareste.

Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund. Pestele proaspat, de curind pescuit, are solzii netezi, luciosi si strins lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosie aprinsa, iar burta nu este umflata.

Pestele pierde mirosul de mil daca este spalat intr-o saramura tare, rece, sau cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

Pestele prajit este deosebit de gustos daca se tine 5-10 minute in lapte, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins. - Pentru ca pestele sa nu se farimiteze la prajit, se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji.

Pentru ca pestele sau carnea sa se rumeneasca bine, inainte de a se pune la prajit, trebuie zvintate cu un servet.

Zeama in care se fierbe pestele trebuie sa clocoteasca incet.

Daca, din neatentie, spuma de la supa s-a lasat la fund, se va turna in supa un pahar de apa rece, spuma se va ridica la suprafata si se va putea inlatura. Atentie insa: supa nu va deveni complet limpede.
Bookmark and Share

Retete culinare delicioase

zodiac

Retete culinare - prajituri si dulciuri

aluat care se desface in foi aluat care se desface in foi pentru placinta sau rulouri aluat cu branza de vaci aluat frantuzesc facut la cald aluat frantuzesc facut la rece aluat pentru eclere aluat pentru uscatele baclava baghete cu nuci sau alune betisoare crocante bezele biscuiti cu miere biscuiti spritati cataif chek cu rahat Choux a la creme ciocolata clatite clatite cu branza de vaci clatite cu ciuperci clatite cu marmelada sau dulceata clatite cu spanac cornete cu cacao cornete cu nuca cornulete cu bors cornulete cu iaurt cornulete presburg cornulete vanilate cornuri dospite cornuri foarte fragede covrigei cu lamaie covrigei cu nuca covrigei glasati covrigei sarati cozonac cu nuca sau mac cozonac simplu crabi din aluat fraged cuiburi de viespi cununite cu nuca domino fursecuri din albusuri globulete cu dulceata gogosi din iaurt sau lapte batut gogosi economice gogosi pripite din branza de vaci gris cu lapte gurite madelene mere coapte negrese orez cu lapte piersici cu crema placinta cu mere Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie Placinta din aluat dospit cu crema de smantana Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac placinta din aluat frantuzesc cu spuma de zmeura, capsune, sau fragi placinta simpla din aluat fraged, nisipos prajitura cu cacao prajitura cu fructe prajitura din foi cu zahar ars pricomigdale rulada martipan salam din biscuiti saleuri crocante savarine scoarta de copac - rulouri spuma cu rom spuma de caise spuma de capsune fragute, zmeura taitei cu lapte tarte tarte cu rahat trandafiri din aluat de uscatele trigoane turta cu cacao afine cu crusta ananas umplut cu orez batoane cu ciocolata si alune batoane cu rom budinca cu nuca de cocos rasa budinca de fructe cu sos de citrice budinca de vanilie buninca de gris cu mure si afine cantuccini cu ciocolata capsuni cu crema de vanilie chec cu ciocolata si fructe uscate cirese jubileu clafoutis cu piersici clatite cu morcov si compot de mere clatite cu urda dulce clatite cu zer si branza de vaci congoleza crema irish mist cuburi de ciocolata cu capsuni flanuri cu pere foitaj cu umplutura de pepene galuste cu nectarine galuste de orez prajite gogosele cu gem de caise inghetata de casa melcisori umpluti cu branza si prune mousse cu chocolat orez in lapte caramel piure de zmeura placinta cu cirese placintele din branza de vaci cu compot prajitura caramelizata cu piersici prajitura chinezeasca prajitura cu branza de vaci si capsuni prajitura cu branza de vaci si visine prajitura cu ciocolata prajitura cu ciocolata si scortisoara prajitura cu mere si migdale prajitura cu mere si sos cu sofran prajitura cu nuca de cocos prajitura cu piersici prajitura cu stafide prajitura frageda cu prune rulada cu crema si capsuni rulouri cu crema de vanilie sos de capsuni cu galusti de albus spuma de capsuni tarta cu cirese tarta cu lamaie tarta cu lapte de pasare tarta cu prune tarta cu zmeura tarta de capsuni cu branza de vaci tarte cu crema si capsuni tort cu alune tort cu pere si migdale tort cu prune si frisca tort cu zmeura tort de lamaie tort ieftin cu frisca si gem tortulete cu capsuni si lichior de oua

Retete culinare - preparate din legume

ardei copti in sos alb budinca cu ciuperci budinca de conopida ciulama de ciuperci ciuperci scazute fasole verde cu usturoi icre de fasole Legume cu smantana si suc de rosii Legume cu sunca sau parizer Mancare de spanac cu rosii Plachie de fasole boabe salata de cartofi salata de rosii salata de varza rosie spanac cu maioneza telina cu masline telina cu smantana varza dulce calita batoane de dovleac budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde carpaccio cu sfecla cartofi cu ceapa cartofi umpluti chec de morcovi cu slaninuta afumata chips uri de dovleac clatite picante umplute cu dovleac crema de conopida cuiburi de castraveti cu unt de sardele deliciul contesei dovleac prajit flan cu dovleac si coaja de portocala frittata cu pui si sparanghel frittata cu spanac gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc medalioane de vitel sau pui cu sote de castraveti morcovi parma omleta cu salvie painisoare italienesti din cartofi papricas de vitel cu tarhon peste cu ardei la cuptor placinta cu carne de pui si mazare noua placintele cu cartofi si cu telina placintele cu dovleac placintele de morcovi cu ciuperci pui cu cartofi noi si cirese pui umplut cu ghiveci ratatouille cu dovleac rondele de dovleac rulouri cu ton salata cu vinete si dovlecei cruzi salata de cartofi cu costita salata de cartofi cu mar si oua salata de cartofi cu ridichi si branza bucegi salata de cartofi cu telina si salam salata de rosii cu telemea prajita si cimbru salata de vinete cu coriandru salata mediteraneana cu vinete salata sefului cu dovlecei crocanti salata svabeasca din banat salata verde cu patrunjel si crutoane scrumbie marinata cu marar sfecla cu perisoare sfecla rosie gratinata spaghete de castraveti gratinate strudel cu morcovi supa crema de dovleac supa de cartofi cu ardei si crutoane supa de dovleac supa de morcovi cu pesto supa galbena de ardei taietei cu pesto de ardei tarta cu branza si dovlecei tarta cu legume tarta de dovleac cu branza tempura cu legume tocana de miel cu vinete tortilla cu dovleac tzatziki vinete umplute (1) vinete umplute (2)

Retete culinare - bucatarie rapida

aripioare de pui cu lamaie si rozmarin budinca de dovlecei pane cannelloni cu umplutura de dovlecei cartofi cu branza cartofi cu branza de vaci cartofi cu conopida si iaurt cartofi cu ciuperci si branza la tigaie cartofi in crusta de ierburi chiftelute din peste cu crusta de migdale sau pesmet clafoutis cu cirese coltunasi cu gutui si mere deliciu cu visine ficatei de pasare cu cartofi si varza file de peste cu condimente file de salau cu ciuperci fileuri de macrou cu salata de fasole fileuri de peste alb cu usturoi si migdale fileuri de peste in haina de cartofi friptura de manzat cu mere friptura de pui cu sos de mere si cimbru fructe marinate cu orez si portocale galuste de cartofi umplute cu sunca si carne lasagne cu verdeata si dovlecei macaroane cu piept de pui si ciuperci macaroane cu vinete si mozzarela sau cascaval mancarica de pui cu mirodenii mere prajite cu inghetata oua cu gulii si sos bechamel paine cu branza coapta si rosii parjoale umplute cu branza pastitsio pastrav sau salau cu miez de graham peste alb cu cartofi si mustar peste alb in suc de legume peste cu praz la cuptor peste cu sos de smantana si mustar peste la cuptor peste umplut cu cascaval si cartofi piept de pui cu alune piept de pui cu felii de mar piept de pui cu sos verde placinta cu cartofi si masline placintele de cartofi cu susan prajitura cu banane prajitura cu branza de vaci si magiun de prune prajitura englezeasca cu gem prajitura moale cu mere pui cinci continente pui cu ardei gras si masline pui provensal pulpe de pui cu vermut rasol de vita cu sos de iaurt salata cu cartofi si mere salata de cartofi cu crenvursti sau polonezi salata de cartofi noi cu carnaciori prajiti salata taraneasca cu fasole uscata si sardele salata de andive cu mere salau sau cod umplut snitel din piept de curcan sau pui cu sos de mere spaghete cu sos de legume stifado strudel vienez cu mere sufleu cu doua feluri de cascaval sufleu de caise supa de broccoli si cascaval supa de cartofi cu ardei supa de conopida cu smantana si galuste de carne supa de dovlecei cu crutoane de cartofi supa de patrunjel supa de rosii cu cartofi supa de rosii cu linte supa de rosii si ardei supa de vara supa fasole verde cu costita afumata supa pasata de dovleac taietei cu ficatei de pasare tarta cu ciocolata tarta cu piersici tarta tatin cu coaja de portocala telemea pane pe pat de salata tocanita cu taitei tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci tortul reginei mary vinete cu sos de busuioc vinete italiene cu rosii
RECOMANDARI: GoldFMRomania.ro | StiriLaZi.ro | ROSTCLUB.com | LumeaLive.com | RoStClub.ro | Relaxare.net | CatalogulWeb.ro | FemeiaModerna.ro | ZodiaculTau.com | eCreativ.ro
Proiect realizat de ROSTCLUB - constructie site | promovare site | productie spoturi audio | productie spoturi video | Difuzare spoturi radio | Difuzare spoturi TV